Miljø

Vores overlevelse i morgen afhænger af, hvordan vi behandler miljøet i dag. Vi arbejder efter principper, der stræber efter størst mulig harmoni mellem økologi og teknologi: I vores miljøorienterede ledelsespolitik stræber vi ikke blot efter at give vores kunder brugbare produkter og serviceydelser, men også at minimere deres miljøpåvirkning og maksimere deres økonomiske værdi.

Vores fremgangsmåde

Vi mener, at det første skridt i retningen af en effektiv kontrol med komplekse situationer ligger i anvendelsen af "ledelse baseret på fakta". Vi kan kun for alvor løse miljøproblemer, hvis vi indhenter pålidelige oplysninger om miljøsituationen samt hertil relaterede kvantitative vurderinger og analyser. Vi mener, at affaldsforebyggelse kan bidrage til at beskytte miljøet, og at det giver økonomiske fordele. Derfor er vi interesserede i at identificere og eliminere forskellige affaldstyper – herunder råmaterialer, energi, aktiviteter og tid – for derved også at øge vores økonomiske effektivitet.

Global miljøledelse

Virksomheden er blevet tildelt ISO 14001 certifikationen for dens hurtige og effektive håndtering af miljøspørgsmål i alle faser af et produkts liv – fra valg af råmaterialer og komponenter til udvikling, produktion, distribution, brug, service og bortskaffelse.

Reducering af CO2-udledning

Idet CO2-udledninger menes at spille en nøglerolle i den globale opvarmning er reduceringen af disse udledninger et vigtigt mål for den verdensomspændende miljøbeskyttelse. For at nå dette mål reducerer Konica Minolta energiforbruget på sine produkter. Et eksempel er den nye induktionsopvarmningsteknologi for vores fixer-enheder i den seneste generation af farveprodukter, ineo+.

Miljøbeskyttelse i praksis

  • Genanvendeligt design på alle systemkomponenter
  • Implementering af "nul affald"-princippet på diverse produktionsanlæg
  • Evaluering og udvælgelse af forsynings- og forbrugsartikel-fabrikanter under hensyn til miljøet
  • Verdensomspændende certificering i henhold til ISO 14001 og ISO 9000
  • Vinder af “Energy Star”-prisen
  • Vinder af “Blue Angel”-prisen

Forbrugsartikler

Slagordet i mange virksomheder i dag er omkostningsbeskæringer – og det gælder for såvel storstilede investeringer som for forbrugsartikler såsom toner. Derfor er flere og flere fabrikanter af billigere alternativer eller leverandører af originale lavprisvarer kommet ind på markedet. Men billig betyder ikke nødvendigvis god. Brugen af en toner af lav kvalitet kan ikke blot have en negativ effekt på printkvaliteten, men også give uoprettelige skader på en printer. Et billigt engangskøb bliver på den måde en dyr fejltagelse. Og derfor opfordrer vi vores kunder til at købe DEVELOP tonere.